Jsme hrdí vesničané, co táhnou za jeden provaz.

Věříme v přátelskou a otevřenou komunitu.

Jsme Los Vesinos.

 anděte nám

Přijďte nám pomoci na Koperník >> ROZPIS BRIGÁD.

V červenci 2021 jsme spustili realizaci prací na Koperníku. Jen malou část z nich zajišťují firmy. Většinu realizujeme svépomocí, v rámci své dobrovolnické činnosti a komunitních brigád. Díky tomu držíme náklady na minimu a termíny prací se zbytečně neprotahují. Velmi nám pomůže, pokud se i Vy na Koperníku zastavíte a přiložíte ruku k dílu. Na oplátku získáte hlubší vztah k místu, kde žijete, a jedinečné vzpomínky.

Máme v plánu několik menších brigád na stavební práce a jednu velkou brigádu k výsadbě dřevin v druhé polovině října. Občerstvení na místě je vždy zajištěno, nicméně vítáme Vaši podporu formou domácích dobrot. Rozpis brigád níže průběžně aktualizujeme.

>> ROZPIS BRIGÁD

úterý 9. a středa 10. listopadu (8. brigáda): ROZVOZ ŠTĚPKY. Máme zasazenu všechnu zeleň. Nyní je ještě potřeba přikrýt půdu štěpkou okolo dřevin (stromů a keřů). Brigáda k zaštěpkování proběhne v úterý odpoledne od 14 do 18 hodin a ve středu dopoledne od 9 do 11 hodin. Nářadí s sebou: kovové hrábě, lopata, kolečka. Svou účast potvrzujte přes SMS Lence Introvič na tel. 774 036 086.

sobota 30. října (Veká brigáda): VÝSADBA DŘEVIN. Více informací o brigádě v samostatném článku zde. Dotazy u Honzy Mikulky na tel. 730 963 370.

sobota 23. října (7. brigáda): MONTÁŽ ALTÁNU. Pro milovníky dřevěných staveb zde máme speciální práci: Potřebujeme postavit střechu altánu, který bude lidem sloužit k dennímu odpočinku i ke kulturním vystoupením. Pomoc zahrnuje vyzvednutí 6 těžkých trámů, které následně zkušený truhlář sešroubuje. Nářadí není nutné, jen silné paže a odvaha. Začínáme v 9 hodin, končíme ve 12 hodin. Hlaste se přes SMS Zbyňkovi Musilovi na tel. 732 139 227.

čtvrtek 30. září (6. brigáda): TERÉNNÍ ÚPRAVY 2. Posekali jsme, co dorostlo. Zbývá dokončit zarovnání terénu po hrubých stavebních pracech. To zahrnuje hrabání kamenů a rozvoz ornice na kolečkách. Budou se hodit kovové hrábě, lopata, kolečka. Začínáme v 16 hodin, končíme v 19 hodin. Hlaste se přes SMS Zbyňkovi Musilovi na tel. 732 139 227.

úterý 14. a čtvrtek 16. září (5. brigáda): TERÉNNÍ ÚPRAVY. Dokončujeme úpravu terénu po hrubých stavebních pracech. Potřebujeme vyhrabat kameny a rozvézt a rozhrabat kopky ornice k dorovnání plochy. Budou se Vám hodit kovové hrábě, lopata a kolečka.

středa 1. září (4. brigáda): NATÍRÁNÍ 2. Schne to pomalu. Potřebujeme altánové dřevo ještě podruhé natřít, aby bylo připraveno na montáž. Natíráme od 16 do 19 hodin v areálu VOP Na Šibeníku, v Olomouci-Hejčíně. Rukavice i štětce jsou k dispozici. Nabízíme svoz s odjezdem v 15.50 z Koperníku či za námi dorazte po vlastní ose.

středa 25. a pátek 27. srpna (3. brigáda): NATÍRÁNÍ. Chystáme dřevo na montáž altánu a potřebujeme ho natřít. Natírání proběhne v dílně v areálu VOP Na Šibeníku, v Olomouci-Hejčíně. Natíráme zde po oba dny vždy od 16 do 19 hodin. Rukavice i štětce pro Vás zajistíme. Nabízíme Vám společný svoz s odjezdem v 15.50 z Koperníku či za námi dorazte po vlastní ose.

čtvrtek 12. srpna (2. brigáda): SEČ PLOCHY. Hledáme pomocníky pro posečení Koperníku traktůrkem se sběrným košem. Cílem je na čisté ploše následující den vyznačit mlatové povrchy a díry pro stromy, aby od nového týdne mohla začít firma se zemními pracemi.

úterý 27. července (1. brigáda): KOPÁNÍ ZÁKLADŮ. Pro betonáž patek altánu je určeno 9 děr k ručnímu vykopání. Díry o hloubce 80 cm zaberou cca dvě hodiny práce. Budete k tomu potřebovat lopatu a krumpáč; nemáte-li vlastní, poskytneme Vám své záložní nářadí.

Pro aktuální informace k brigádám sledujte tento web, facebook Los Vesinos či se přihlaste k emailovému newsletteru VesiNovinky v patičce webu.

Projekt Koperník - trochu jiná náves je podpořen Nadací Via v programu Živá komunita, je spolufinancován z rozpočtu MMOL (ve spolupráci s Komisí MČ Chomoutov), Olomouckým krajem a z dárcovské sbírky občanů.

  Zpět

ČLENOVÉ

  • Lenka Introvič

    předseda

  • Katka Kohoutová

  • Honza Mikulka

  • Zbyněk Musil

  • Zuzka Denková

  • Sára Davídková

  • Komár Floutek